The Chalet : My Place of work

Earlier this week I looked out of the kitchen window and noticed two old men standing outside the house and looking up at it whilst talking to each other. Then I saw Agnes approach them and join the conversation. It turns out that one of the men was involved in building the house back in 1948. It’s a lovely wooden house – old but not ancient. When Agnes bought it about three years ago it was divided into two separate dwellings so, although she has had the ‘ground’ floor opened into one with a lovely long hall, the first floor rooms are quite separate from one another and there are two staircases.

Agnes’ loft area is one large open space at the top of the house. The East side was totally uninhabitable so it was the first area to get the renovation treatment and now is equipped with two guest bedrooms – single and double – and a modern bathroom. On the ‘ground’ floor the modern kitchen and dining room are open plan and that’s an area where ‘staff’ and guests can mingle.

I put ground floor in inverted commas because literally on the ground floor are the workrooms, laundry, washing lines etc.

Schiers Chalet

The Wooden House nestles into the hillside

Double Guest Room

The Double Room is ready for guests

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s